Foto: Mikael Svensson

Kraft hyllar publiken: Som en jordbävning

Handboll

Bland många hjältar i det blåvita hemmalaget fanns nog den största ändå i målet. Niklas Kraft stod för ett antal matchavgörande räddningar framför allt i den andra halvleken och banade på så sätt fram till segern.

– Såklart fantastiskt roligt att vinna en sådan här jämn match. Det är lite tråkigt att säga men det är fortfarande en match kvar att vinna och även om vi har matchboll så måste vi vinna en match till för att ta hem guldet, säger en svettig och leendes Niklas Kraft direkt efter slutsignalen.
 
”Rena rama muren”
 
I semifinalerna mot Kristianstad förvandlas han under stora stunder till rena rama muren i målet och var den kanske allra viktigaste spelaren för AHK när man säkrade finalplatsen. I de två förgående finalmatcherna har han inte riktigt visat upp samma höjd men i fredagens match var han tillbaka i semifinalform igen.
 
– Jag tycker jag inledde lite knackigt sen tycker jag hela laget jobbar sig in i matchen på ett bra sätt och kämpar oss ikapp från underläge. Sen andra halvlek tycker jag vi spelar lite lugnare och mer disciplinerat.
 
Vad är det som gör att det är Alingsås som vinner i dag?
 
– Marginaler. Det är små små saker som gör att det tippar över för oss.
Som till exempel vid ställning 23 – 21 till AHK och fyra minuter kvar att spela. Då hade Sävehofs Jonas Larholm chansen att göra sitt elfte raka straffmål i finalserien. Då kom den, straffräddningen alltså, i precis rätt läge sett med klarblåa ögon.
 
– Nu har vi en på elva, det känns ju fantastiskt, säger Kraft och skrattar.
 
Hur är det att spela i Estrad en kväll som denna?
– Det är som att det är jordbävning i hela hallen. Taket lyfter och det är helt otroligt.
 
Vad säger du inför måndagens match?
–Det kommer bli en fantastiskt rolig match och jag tror att det kommer komma ännu fler folk än sist för att stötta oss, avslutar målvaktshjälten.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.