Foto: Mikael Svensson

Larholm var på ett strålande spelhumör

Handboll

Sävehofs Jonas Larholm var på ett alldeles strålande spelhumör i match ett, och gjorde stundtals som han ville inför storpubliken. – Den här typen av matcher är sjukt roliga att lira, säger femmålsskytten. 

I grundserien var Jonas Larholm mycket upp och ner i sina prestationer. Men under slutspelet har veteranen klivit fram och visat varför han är en av landets bästa handbollsspelare. 

Mot Alingsås svarade han för fem mål och nio assist. 

– Jag hade en del skavanker i serien, men känner att både laget och jag har växlat upp nu. Vi tror på det vi håller på med och även när vi som i dag hamnar i underläge så kör vi på. Det finns en otrolig moral i det här gänget, säger Larholm som trivdes i hetluften.

 – Publiken här i Estrad har mycket passion och hjärta och det gillar jag. Dom håller stenhårt på sitt lag och så ska det ju vara. Men för mig personligen fungerar deras engagemang som tändvätska, säger han. 

Stödet från er klack då, hur ser du på det?

– Jo, men Kamikazes är grymma såklart. Dom bara kör. 

Även om det blev vinst i Estrad tycker Larholm att det finns mycket att förbättra. 

– Alltså, vi släpper in 30 mål och det är ju inte bra. Där finns det definitivt förbättringspotential inför match två. Vi har bara vunnit en etapp och behöver vinna två till, säger Jonas Larholm avslutningsvis. 

Läs mer om Larholms tankar efter match ett i pappers-AT.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.