Lindberg: ”Är i detta laget jag vill spela”

Handboll

Tårarna var nära och rösten låg när Samuel Lindberg satte ord på känslorna efter finalförlusten.
– Det är hemskt att man måste gilla läget.

Samuel Lindberg fick kämpa för att hitta de rätta orden, och få dom ur sig, efter finalförlusten mot Sävehof som innebar silver för AHK.

– Det är tomt. Vi har byggt upp ett hopp i ett helt år och nu faller det bara ihop. Det finns ändå en stolthet långt inne i mig över det här laget jag fått möjlighet att vara en del av. Jag vill inte spela i något annat lag, det här laget är laget.

Vinner med varandra, förlorar med varandra?

– Ja… Det är så hemskt att man måste gilla läget. Men jag är ändå glad över att jag fått spela med Johan Nilsson som visat den där karaktären, hur Alingsås ska vara. Och jag hoppas inte Fredrik Teern slutar. Han är så stor del av den här gruppen, vi har blivit en enhet allihopa.

Är det den känslan som gjort att ni ändå tagit er hit?

– Verkligen. Vi visste vad vi skulle göra och det är en halvlek vi bränner det på. Fan vad det kostar mycket alltså.

Kan du mitt i allt analysera vad det är som händer i andra halvlek?

– Vi skiter ner oss. Vi tappar bort våra roller mentalt, vi rusar och chansar. Jag vet inte hur många sexmeterslägen dom har i andra halvlek, inspring och inspel. Kraft får ingen hjälp alls, så ingen skam alls över honom. Jag får hem och rannsaka mig själv också efter den här finalen, det är verkligen inte min bästa prestation.

Vad är det som hjärnan helst vill fokusera på i det här läget?

– Det är en enda stor torktumlare. Allt bara snurrar, vad kunde man gjort bättre, dom gjort sämre, tur, otur, är det chansningar… Jag har inte smält det än, jag har inte ens tagit emot det i skallen.

Kan man någon gång framöver ta en sån här kväll som en morot, något som sporrar en?

– Det här sitter långt i bakhuvudet nu. Jag har aldrig kunnat bidra såhär mycket i en final innan och det är en stor del till att man vill tillbaka hit nu. För att bidra, avgöra och vara på den vinnande sidan.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.