Makteliten i Bryssel vill ha mer pengar

Alingsås

Jag ska nämna några skäl till varför du ska rösta den 26 maj och varför du ska uppmana dina vänner att göra det. Du betalar ca. 2700 kr per år till EU och invånarna i Västra Götalands län betalar ca. 4 miljarder per år i EU-avgift. Detta är pengar som jag och mitt parti anser ska gå till våra barn och äldre, till vård och Sveriges välfärd.

Slöseriet i maktelitens Bryssel är stor, de gödslar pengar över meningslösa projekt. Miljarder har lagts på motorvägar i Spanien som aldrig byggdes färdiga. Det satsas på alarmistiska klimatprojekt som saknar vuxenrealism. De ska byggas ett museum i Bryssel för 600 miljoner kronor trots att det redan finns ett. EU har tyvärr alldeles för många gånger spenderat enorma summor på sådant som ligger långt ifrån unionens kärnuppgift handel, säkerhet, fri rörlighet och innovationskraft. Slöseriet och naiviteten måste få ett stopp.

Nu vill EU-kommissionen ha ännu mer pengar, hela 15 miljarder till i höjd avgift för Sverige. En ökning med hela 40 %. Detta motsvarar 2/3 av svenska polisens budget 2018 eller lön till 35 000 sjuksköterskor. Samtidigt har vi fattigpensionärer i Sverige som skattat hela sina liv, våldtäktsmål läggs på hög och patienter dör i vårdköer.
Jag vill förhindra korruption, slöseri och är för samarbete mellan fria nationer, stärkt offentlighetsprincip och självbestämmande.

När våra meningsmotståndare använder skrämselpropaganda om oss sverigedemokrater ställ dig då frågan: Vilken politik har lett till att kvinnor får gå kurs i att föda barn i bilen och även utsätts för det? Vilken politik har fått betonggrisarna på Drottninggatan i Stockholm att växa sig större och större? Vilken politik höjer bensinpriset till rekordhöjd och vilken politik har gjort att majblommebarn blir rånade? Inte är det sverigedemokraternas linje i varje fall.

Jag är mjuk nationalist men också internationalist. Det innebär att jag respekterar andra staters självbestämmande och gränser, att jag gärna samarbetar med mina grannar och respekterar dem. Att som vänsterliberaler vilja sudda ut våra medlemsländers gränser till det obefintliga och försvaga dess självbestämmande, utvidga EU och straffa dem som vill lämna, det är inte fredligt. Då är EU ingen fredsunion, så agerar imperialister vars utopiska globalistdröm är hotad.

  • Zandra Pettersson (SD) Alingsås. Kandidat #11 Europaparlamentet
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.