Foto: Filip Landqvist
VISAR SITT STÖD. Miriam Svensson och Sanne Sjögren kommer på lördag gå Barnvagnsmarschen och hoppas att så många som möjligt hänger på dem. Marschen startar vid Nolhaga slott som syns i bakgrunden.

Marscherar mot mödradödlighet

Alingsås

På lördag marscherar de mot mödradödlighet i världen. Miriam Svensson och Sanne Sjögren hoppas att så många alingsåsare som möjligt hakar på och går med i lördagens barnvagnsmarsch.

– Har man chansen att stå upp för varann och hjälpa till tycker jag man ska göra det, säger Miriam Svensson som tillsammans med Sanne Sjögren är två av initiativtagarna bakom årets barnvagnsmarsch i Alingsås.

Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet är ett årligen återkommande evenemang som sker på många orter över hela Sverige.

”Visa vårt stöd”

Det är RFSU som står bakom och i år fokuserar man särskilt särskilt på mödradödlighet i kriser och konflikt.

– Vi kände att Alingsås måste ju också vara med på det här och visa vårt stöd, säger Sanne Sjögren.

Avslutar med picknick

Förra året gicks det barnvagnsmarscher på nästan 50 orter runtom i landet. Och nu på lördag är det alltså dags igen. I Alingsås kommer man starta marschen utanför Nolhaga slott och därefter går man en tur runt staden och när man kommer tillbaka blir det picknick i Nolhaga lekpark.

– Vi hoppas att så många som möjligt kommer. Med eller utan barnvagn spelar ingen roll, säger Miriam Svensson.

Texten publicerades i sin helhet i torsdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.