Pressbild: Alingsås kommun
BLIVANDE UNDERVERK? – Jag vet inte riktigt vad det innebär med det kanske är bra reklam, säger Martin Påfvelsson, kassör och alltiallo i Stora Mellby Kvarnintressenters förening.

Mellbydalens väderkvarnar kan bli ett underverk

Stora mellby

Sedan oktober förra året har Västarvet valt ut platser som kandiderar om att bli ett av Västra Götalands sju underverk. Nu har Mellbydalens väderkvarnar utsetts till en av kandidaterna.

Initiativet har tagits för att uppmärksamma kulturmiljöer i Västra Götalands kommuner. Varje kommun ska få sitt bidrag innan röstningen öppnar i september i år.

”Fantastiska miljöer”

– Det finns extremt mycket fantastiska miljöer i Västra Götaland som folk kanske inte känner till, och som inte heller vi känner till. Och i tider när man kanske inte ska flyga så mycket och vill ’hemestra’ istället för att semestra kan det vara en god idé att se efter vad som finns i sitt eget hemområde, säger Anna Härdig, kommunikatör på Västarvet.

”Bra reklam”

Alingsås bidrag till tävlingen blev Mellbydalens väderkvarnar, och AT har pratat med föreningen som har ansvar för kvarnarna för att höra vad de tyckte om saken.

– Jag vet inte riktigt vad det innebär med det kanske är bra reklam, säger Martin Påfvelsson, kassör och alltiallo i Stora Mellby Kvarnintressenters förening.

Hoppas du att det kommer locka fler besökare?

– Ja det vore kul, säger han.

Enligt Påfvelsson finns det ingen garanti för att väderkvarnarna är igång när folk besöker dem. Men under sommaren tror de att kvarnarna kommer att snurra.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.