Det blir troligen den största tävlingen någonsin när Vårgårda CK MTB går av stapeln för elfte gången i ordningen. En av deltagarna är Michael Olsson, Serneke Allebike.

Rekordstort startfält i Vårgårda

Mountainbike

Det har blivit dags för den tolfte upplagan av Vårgårda CK MTB.
I dagsläget talar mycket för att söndagens tävling blir den största någonsin rent deltagarmässigt.
– Vi har över 500 föranmälda just nu, säger Mikael Henriksson, tävlingsledare.

Att Vårgårda CK:s årliga mountainbikemönstring är populär råder det inga som helst tvivel om.
Många av dom som tidigare tävlat i terrängen kring Kullingshofstugan återkommer år efter år, och att arrangören dessutom kan locka cyklister från våra grannländer är ytterligare ett bevis på att tävlingen är uppskattad.
– Vi har fått rutin på detta nu efter så pass många år, och med alla ideella krafter som vi har i klubben har vi byggt upp något riktigt bra, säger Mikael Henriksson.

Med ett par dagar kvar till skarpt läge är över 500 cyklister anmälda.
– Jag skulle tippa på att ytterligare 100 stycken står på startlinjen på söndag, vilket skulle innebära nytt deltagarrekord, säger Mikael Henriksson.

Sedan 2014 har Vårgårda CK MTB varit UCI-klassad, vilket innebär att man kan locka lite tyngre namn till tävlingen.
I år sticker en dansk ut, lite extra i startlistorna.
– Sebastian Fini Carstensen är rankad på runt 50:e plats i världen och får gälla som favorit. Bakom honom kanske Emil Lindgren och Michael Olsson (Serneke Allebike) kan vara med och hugga, säger Henriksson.
I damklassen finns ett lokalt hopp i form av Sara Öberg, Vårgårda CK.
– Sara har sett riktigt vass ut här i år och har lyft sig ett hack jämfört med i fjol. Jag tror absolut att hon kan vara med och slåss i toppen, säger Henriksson.

Är banan tuff för deltagarna i elitklassen?
– Med svenska förhållanden mätt så är den det. Den är ganska knixig och utslagsgivande. Dessutom används ju Kesbergsbacken och den är en extra krydda i tävlingen som sådan.

Mikael Henriksson säger också att han hoppas på gynnsamt väder på söndag:
– Prognosen ser lovande ut i dagsläget. 15 grader och inget regn passar oss perfekt. Bara att hoppas att den stämmer, säger Henriksson, som också hoppas att det kommer en del publik.
– Att följa MTB från nära håll som man faktiskt kan göra hos oss är otroligt häftigt. Jag kan verkligen rekommendera ett besök under söndagen.  

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.