Sandbergs imitation gav effekt

Handboll

Han har inte varit delaktig i matcherna så mycket, men desto mer på träningarna.
Där har Tobias Sandberg agerat Jonas Larholm så gott han kunnat, och i den tredje finalen fick han delta i spelet.

Tobias Sandberg gör sina sista matcher med Alingsås HK efter fyra säsonger och har inte varit med så mycket den här säsongen.

Men på träningarna har han under finalspelet haft en nyckelroll som Jonas Larholm-imitatör.

– Lite så har det blivit, haha! William Andersson Moberg hade den rollen först, sedan tog jag över och det gick rätt bra. Jag har varit med i det här laget i fyra år nu och vet vad som krävs av mig när jag spelar. Idag var det trötta kroppar och jag fick komma in lite, det var skönt.

Hur gör man när man ska imitera Jonas Larholm?

– Det är mer att jag försöker vara i luften länge och hitta rätt vinklar, mer än så är det inte. Men jag har ju sett honom i matcher och kollat klipp, jag försöker efterlikna det så gott vi kan. Om jag vinner på träning har de andra saker att träna på (skratt).

Hur känner du från bänken när Niklas Kraft räddar straffen från just Larholm och hallen kokade?

– Jag visste om det innan, jag visste att han skulle rädda. Det är en magkänsla jag har, det händer alltid lite magiska grejer här. Ljudnivån är extrem, det är lock för öronen när man går in i omklädningsrummet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.