Foto: DANIEL ELFVELIN

SM-guldet delas ut i Estrad

Handboll

Det blir en femte och helt avgörande SM-final i Estrad Alingsås.
Sävehof vann den fjärde finalen med 32-29 efter förlängning i Partille Arena.

Final fyra i Partille hade det mesta i såväl spel som heta känslor och dramatik.

Men Sävehof var nästan matchen igenom det där lilla steget, de där få målen, bättre än AHK och det syntes i förlängningen som Partille-laget tog hem relativt bekvämt.

– Vi gör ju det förbannat bra, kämpar och sliter men Sävehof är lite bättre i just dom perioderna där det är jämnt. Vi jobbar in underlägen några gånger och när vi ska föra matchen igen är dom skarpare, kommer till bättre lägen och kontrar när vi gör misstag, säger Mikael Franzén besviket.

– Vi får inte riktigt betalt för att vi hämtar igen. Sävehof har några mål med handen uppe och så, fortsätter han.

AHK såg ut att förlora på ordinarie tid då man gång efter annan körde fast i Sävehofs offensiva försvarsspel. Men man plockade fram moralen och kämpaglöden inför de många alingsåsarna och kunde kriga sig till förlängning.

Där fick man en drömstart när Niklas Kraft räddade direkt, men AHK kunde inte utnyttja övertaget. Istället stack Sävehof snart iväg till en tvåmålsledning som man aldrig släppte greppet om.

–  I förlängningen får dom en tvåmålsledning och då blir det jobbigt men så är det. Vi är inte så vassa att vi ska vinna idag, menar Mikael Franzén.

Är du missnöjd?

– Jag kan inte vara missnöjd över moral och kämpaglöd, vi försöker verkligen men vi har inte “det” idag, det lilla extra som behövs för att vinna en final.

Passar det er sämre när det är många mål?

– Jag tycker ju inte det egentligen men nu har det varit så i två matcher. Det är så jävla små marginal, vi missar frilägen och annat. Så var det i vår hemmamatch med, tätt och två jämna lag. Bra dramatik.

Har dom ett psykologiskt övertag nu när dom vann en match i förlängning?

– Jag vet inte, alltså så har man ju sagt efter varje match känns det som. Och vi har rest oss förr den här säsongen. Jag vet inte om det känns som att det är så. Vi har en stor möjlighet att vinna det här.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.