• Foto: MÅRTEN ÖHMAN
    HÅLL UT! AT:s fotograf tog väl lång tid på sig att ställa exponeringen rätt. Men killarna hade armmuskler.
  • Foto: MÅRTEN ÖHMAN
    CAMILLA SWÄRD talade och trivdes.
  • Foto: MÅRTEN ÖHMAN
    DESSA TVÅ UNGA herrar såg nöjda ut.

”Smörja gemenskapen”

Västra bodarna

Triangelträsket blev Stationsparken. Och nu vare den invigd!

Det är en underbar försommarkväll i Västra Bodarna. Ett gött gäng lirar fotboll ett stenkast bort och i det gamla träskområdet finns människor, en sax, ett blågult band och en allmän tillfredsställelse. För nu har det äntligen blivit verkstad av planerna.

Idén om att uppföra ett utegym har funnits i flera år och det första förslaget såg dagens ljus 2015. Men tack vare ett inflöde av kommunala medel (inom ramarna för Alingsås kommuns önskeprojekt), sponsporsdito och lokala biceps och triceps har det nu äntligen blivit klart.

– Byborna har gått man ur huse och arbetat, säger Anna Hedén.

Enligt Camilla Swärd, ordförande i byalaget, som fått hjälp av sin son att författa invigningstalet, så är det många som är fysiskt aktiva i krokarna. Och nu ska gemenskapen smörjas, som Swärd uttrycker det.

  • Mårten Öhman
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.