Foto: STEFAN SAMUELSSON
ÖVERENS OM AVTAL FÖR TÅNGA. Från vänster Lars Björkqvist, Bengt Hilmersson, Patrik Ekelund, Tony Willner, Pua Hafström och Ulla Hafström.

Tånga ska få padelhall

Vårgårda

Det ska byggas en padelhall på Tånga i Vårgårda, finansierad av donatorerna Pua och Ulla Hafström. Tack vare dem har kommunen och Tånga Fritid AB också kunnat komma överens i den långdragna markaffären.

Om kommunfullmäktige godkänner avtalet fortsätter det VIK-ägda bolaget att driva Tångaanläggningen.

Det har rått röriga ägarförhållanden på Tånga i flera år. Kommunen äger marken, liksom vandrarhemsbarackerna, Tångahallens omklädningsrum och en del andra byggnader, medan Tånga Fritid äger Tångahallen, bowlinghallen och förskolebyggnaden.

Efter en grundlig utredning bestämde sig kommunen nyligen för att försäljning av en del av området till Tånga Fritid är det bästa alternativet. Då kan bolaget fortsätta sitt arbete, vilket underlättas om det äger både byggnader och marken de står på. Men parterna har inte kunnat enas om priset. Den knuten har nu lösts med hjälp av paret Hafström.

De ska också betala en padelhall med två banor som ska byggas anslutning till och bakom bowlinghallen. Det finns ritningar som en arkitekt nu ska lägga sista handen vid innan ansökan om bygglov lämnas in.

Läs mer om planerna för Tångaanläggningen och avtalet med kommunen i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.