Foto: Filip Landqvist

Tung första förlust för AFC

Fotboll

Efter sex raka segrar kom årets säsongens första förlust för AFC i lördagens hemmamatch mot IK Gauthiod från Grästorp. Slutresultatet skrevs till 0-1 och flera AFC-spelare var nästintill förkrossade efter slutsignalen.

– Vi ställde ut skorna i dag och trodde att vi skulle vinna men det funkar inte riktigt så man måste ta jobbet också, säger en märkbart besviken lagkapten Moa Jarl direkt efter slutsignalen.

Inför lördagens match hade AFC inte tappat en enda poäng och gjort 24 mål. I mötet med Gauthiod kom laget inte alls upp i samma nivå som tidigare under och det blev noll mål framåt och noll poäng. 

Tunga motståndare

Hemmalaget gjorde en helt okej första halvlek och styrde spelet helt klart. Men Gauthiod har flera rutinerade spelare och är stora, starka och tunga att möta och AFC hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna.

I den andra släppte de grönvita upp gästerna i banan allt mer och efter ett fint anfall längs med högerkanten kom 1-0-målet efter 57 spelade minuter genom Moa Leverin. Hemmalaget kämpade sedan febrilt för att försöka få med sig åtminstone en pinne från kampen och man skapade ett antal fina lägen. Bollen ville dock inte in och säsongens första förlust var ett faktum.

– Det är svårt att hålla fokus när vi haft ett sådant flow med sex raka vinster. Men det känns som att det var en inställningsfråga i dag. Vi hade lägen som vi kunde sätta på slutet men vi slarvar bort matchen i dag, säger lagkapten Moa Jarl.

Läs mer från matchen i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.