Två års fängelse för våldtäkt

Alingsås

En 49-årig man fälls för en våldtäkt som skedde i Alingsås under påskhelgen. Han döms till fängelse i två år.

Det var på påskdagen som polis fick in en anmälan om en misstänkt våldtäkt på Stockslycke. Polis begav sig till platsen och grep där en 49-årig man som misstänktes för gärningen.
Mannen, som suttit häktad sedan slutet av april, ställdes nyligen inför rätta för våldtäkt. Han medgav då att han haft sexuellt umgänge med kvinnan, men hävdade att det varit ett ömsesidigt umgänge. Kvinnan har dock lämnat en helt annan berättelse, vilken tingsrätten bedömer som både trovärdig och tillförlitlig, och som dessutom stöds av annan bevisning så som en chattkonversation som kvinnan haft med en vän.
 
Enligt tingsrätten är det klarlagt att 49-åringen utnyttjat det faktum att kvinnan vid gärningstillfället befann sig i en utsatt situation på grund av påverkan av både alkohol och sömnmedel. Något medgivande till att ha sex med mannen gav hon aldrig. Tingsrätten menar också att kvinnan i ett skede ”uttryckligen nekade till fortsatt sexuellt umgänge”.
Omständigheterna är därmed sådana att mannen fälls för våldtäkt. Han döms till två års fängelse och ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till kvinnan. Mannen ska vara fortsatt häktad i väntan på att domen mot honom vinner laga kraft.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.