Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

Vårgårda knockade serieledarna

Fotboll

Formstarka Vårgårda tog säsongens hittills tyngsta skalp när man slog Stenungsund hemma med 2–0.
Bakom segern låg ett hårt slit och allt starkare självförtroende.

Glädjen i VIK-lägret gick inte att ta miste på när domaren blåste av matchen och laget samlades i en klunga på Tånga heds mittplan.

Man hade precis tagit tredje raka segern, den här gången mot serieledarna Stenungsund, efter en ny stabil insats.

– Vilken underbar seger alltså! Jag tycker det är rättvist också, vi vågar spela fotboll och spelet har fungerat bättre och bättre ju längre in i serien vi kommit, säger slitvargen Daniel Olafsson med ett brett leende.

VIK visade från start att självförtroendet efter två raka segrar gett laget råg i ryggen. Man fick snabbt igång sin 4-5-1-formation med ett kontrollerat centralt mittfält och alerta kanter.

Mohammed Abdulrahman testade Stenungsunds duktiga målvakt Franko Skugor efter en kvart, men VIK:s hetaste läge fick Hassan Najafi strax därpå. Men trots att han blev frispelad av Rickard Wartmark från tre meter lyckades ändå nämnde Skugor göra en monsterräddning.

Ledningsmålet, och revanschen för Najafi, skulle dock komma. Efter 35 minuter revs Mohammed Abdulrahman ner och på den efterföljande frisparken dundrade Najafi in 1–0, lika snyggt som rättvist.

Vårgårda såg sedan ut att få en drömstart på andra halvlek när Abdulrahman stötte in en retur på Jahid Jawids skott, men den assisterande domaren blåste av för offside. Istället kom Stenungsund i våg efter våg mot VIK:s försvarslinje, där Mattias Martinsson och David Lager tog hand om allt som kom i deras väg.

Gästerna ägde klart mest boll i andra halvlek och såg ut att trötta ut hemmalaget, men de riktigt heta chanserna uteblev. Istället kunde Vårgårda stick upp i ett antal omställningar. Isak Spanedal missade ett kanonläge med sju minuter kvar, men VIK fick en chans till. Daniel Olafsson jobbade fram bollen till nyss inbytte Ahmed Baker som på något sätt krånglade sig runt målvakten och rullade in avgörande 2–0 med två minuter kvar att spela.

– Vi kämpar och krigar för varandra idag, det är helt underbart att se måste jag säga. Vi räknade med att dom skulle komma ut hårt i andra och då var det viktigt att vinna andrabollarna, det löser vi riktigt bra. Det handlar om inställning, det här var en jäkla skön seger, säger outtröttlige Daniel Olafsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.