Foto: Privat
SOMRIGT. Volontären Eva Nyström i en printad klänning.

Vindens volontärer mannekängar hållbart mode

Alingsås

På onsdag arrangerar Vinden second hand en modevisning för att slå ett slag för en mer hållbar modekonsumtion.
– Det är så viktigt att vi alla tillsammans tar ansvar för hur vi handlar, säger Linda Norén Eriksson, butikschef.

I år har PMU Vinden Alingsås funnits i hela 30 år. Med anledning av jubileet
arrangerar Vinden en modevisning på onsdag, där Vindens volontärer modellar butikens utbud.

– Det är människor i alla åldrar och storlekar!, säger Linda Norén Eriksson, och passar samtidigt på att framhålla hur viktiga just volontärerna är för verksamheten.

– Vi har ungefär 120 volon­tärer som kommer varje månad. De är helt fantastiska Utan volontärer hade inte Vinden funnits och då hade vi inte kunnat skänka så mycket pengar som vi har gjort, hela 110 miljoner kronor i ren välgörenhet.  

Vindens historia

Utöver att några av Vindens alla volontärer mannekängar kläder på onsdagens eftermiddag kommer de som besöker butiken även att få ta del av Vindens historia. Det utlovas även hemliga överraskningar och en chans att lyssna till en föreläsning med WeReDo Fashion.

– Vi har ett samarbete med WeReDo, som återanvänder och syr nytt av gamla textilier. De är på plats i butiken under hela maj månad, men just på onsdag har de en före­läsning om hur vi kan ta ansvar för textilier och för våra shoppingvanor, berättar Linda, och fortsätter:

– Vi får in enorma mängder textilier varje månad. De handlandet vi ägnar oss är verkligen inte bra för miljön. Det är så viktigt att vi alla tillsammans tar ansvar för hur vi handlar och för modeindustrin. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Det tycker jag Vinden har visat.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.