Foto: SVT
Producenten Frida Johansson ska tillsammans med kollegan Moa Blomgren visa en helt ny tv-serie för elever på Sundlergymnasiet.

Visar ny tv-serie för gymnasister

vårgårda

Föreläsning för kommunfolk, exklusiv visning för gymnasieelever och allehanda aktiviteter för allmänheten. Programmet för SVT:s heldag i Vårgårda börjar nu klarna.

Som AT tidigare har berättat gör Sveriges Television ett unikt besök i Vårgårda på fredag den 24 maj. Publikundersökningar kombineras med en föreläsning och ett marknadsliknande evenemang på Murartorget.

– Det blir olika aktiviteter på flera platser i Vårgårda. Det gemensamma syftet är att vi vill komma i kontakt med och lära känna Vårgårdaborna, säger projektledaren Malena Nilsson Nyback, redaktör på SVT i Göteborg.

Det kommer att pågå publikundersökningar i form av intervjuer med Vårgårdabor under stora delar av dagen. Dessutom blir det andra uppsökande verksamheter, dels en föreläsning av två reportrar på Uppdrag Granskning, om offentlig upphandling för kommunala tjänstemän, dels en exklusiv visning på Sundlergymnasiet av en helt ny serie, ”Sjukt stressad”, om unga människors psykiska ohälsa med efterföljande samtal med elever.

Eftermiddagen vigs åt allehanda aktiviteter för allmänheten på Murartorget. Bland annat kan man då möta medarbetare från SVT:s fakta- och underhållningsavdelning, samhällsavdelning och nyhetsredaktion.

Läs mer om SVT-dagen i lördags-AT

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.