PRIVAT
Äras. Jaana Munne och Kerstin Brandqvist Aspenstedt fick ta emot KD:s Vitsippspris av gruppledare Lady France Mulumba för sitt arbete mot nedskräpningen i Alingsås.

Vitsippspriset 2019 gick till ”Skräpfritt Alingsås”

Alingsås

Nätverket Skräpfritt Alingsås tog hem årets utmärkelse av KD:s Vitsippspris.
– Vi blev jätteglada och mycket överraskade, säger Kerstin Brandqvist Aspenstedt.

Kristdemokraterna delar årligen ut diplom och 5000 kronor till en person eller organisation som gör insatser för lokalsamhället. Prispengarna ska användas till något som gynnar samhället.

Årets vinnare av Vitsippspriset blev nätverket Skräpfritt Alingsås som engagerar sig i ett renare samhälle.

Gruppen, som finns på Facebook, har i dagsläget cirka 170 medlemmar, och har haft fyra skräpplockarsamlingar på olika ställen i staden.

Mycket imponerande

– Vi är mycket imponerade över det Skräpfritt Alingsås gör och att de har lyckats göra detta på så kort tid är helt otroligt. Tekniska kontoret är ute ofta och plockar skräp i vår stad, men det räcker ju inte. Vi ser här ett tydligt exempel på vikten av det gemensamma ansvaret, säger KD:s Lady France Mulumba.

Kerstin Brandqvist Aspenstedt, som varit med dra igång skräpuppropet, fick ta emot priset tillsammans med Jaana Munne på Sallys i torsdags. Hon reagerade på utmärkelsen med glädje och överraskning.

– Vi är tacksamma för allt skräp som plockats av alingsåsare under våren. Vi hoppas trenden håller i sig och att vi får till en långsiktig attitydförändring mot nedskräpningen, säger hon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.