Foto: Filip Landqvist
NY LED INVIGS. Gotaleden mellan Alingsås och Göteborg markeras med denna typ av skyltar. Den här sitter mellan Stora och Lilla Torget i Alingsås.

Vandra mellan Göteborg och Alingsås

Alingsås

I sommar kan man vandra längs skogar och sjöar mellan Göteborg city och Alingsås på den nya Gotaleden. Under fredagen invigdes leden och de 50 premiärvandrarna startade sin sju mil långa vandring vid turistbyrån i Göteborg. I morgon söndag är de framme i Alingsås.

– En av våra vanligaste frågor är att besökaren vill kombinera besöket i Göteborg med någon naturupplevelse. Nu får vi en vandringsled som startar mitt i stan och precis utanför turistbyråns entré. Det är fantastiskt bra, säger Annelie Karlsson turistbyråchef på Göteborg & Co i ett pressmeddelande.

Leden är uppdelad i nio etapper och det går att kombinera att gå just den eller de etapper som man själv vill vandra. Alla är tillgängliga med kollektivtrafik. Enklas är att ta pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås och börjar där man har lust.

Hans Svensson har arbetat med utformningen av leden sedan i höstas. Han fick också äran att leda den första gruppen av vandrare som startade från Kungsportsplatsen i Göteborg på fredagsmorgonen.

– Jag har vandrat flera gånger längs el Camino-leden i Spanien på väg till Santiago de Compostela och hade idén att skapa en svensk motsvarighet. Nu finns Gotaleden där man kan kombinera lättillgänglig ”njutvandring” med övernattning, fika och god mat längs vägen, säger Hans Svensson.

Vandrarna beräknas vara framme i Alingsås vid lunchtid på söndag och då gör man ytterligare en form av invigning på Stora Torget och Potatisfestivalens scen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.