Tyckare: Lejla Isic

Tyckt.

Den åttonde mars publicerades artikeln Vårgårda på skamlistan i AT. Skamlista? The sh!tlist vi har fått en hederlig plats på. Vi har alltså i Vårgårda kommun, sedan det blev möjligt att välja ordförande i kommunstyrelsen, vilket måste motsvara sedan många folkval, inte haft en enda kvinnlig ordförande. Mer än 80 procent av Sveriges 290 kommuner har haft en kvinnlig ord­förande någon gång. Vad beror detta egentligen på?

Nu ska jag inte sitta och skälla ut de männen som fått positionen genom åren. Det är ju trots allt vi röstberättigade som väljer vem som intar posten. Jag finner nuvarande ordförande Bengt Hilmersson vara riktigt bra. Man ser honom vistas ofta i kommunen, engagera sig och representera kommunen på ett enastående vis. Det är med andra ord inte de valdas fel i detta fallet. Det jag snarare förundras över, är faktumet att de framgångsrika kvinnorna i Vårgårda inte har fått möjligheten att visa framfötterna. Jag kan, på rak arm, rabbla upp mängder av drivna kvinnor i Vårgårda. Allt ifrån mina lärare på tidigare skolor, egenföretagare i kommunen till mina underbara kvinnliga chefer på mitt nuvarande jobb.

Är det faktumet att man hellre väljer ett säkert kort med ett lokalkänt namn, framför någon med mindre erfarenhet av att representera och leda kommunstyrelsen? Hur ska Vårgårda uppnå sin vision 2027, om standard (i form av män i medelåldern) väljs före en sprillans ny infallsvinkel (exempelvis i form av kvinna, yngre och eventuellt utländsk härkomst)? I skrivande stund tänker jag lite på åren, som härliga gubbskämten gärna baseras på, 1919 (1921 mer konkret). Kan Vårgårda tänka sig ta det stora steget och våga göra något
exceptionellt som att låta en kvinna rodda kommunen?

Det bör föreligga någon slags plan för oss på the sh!tlist. Förvisso kan vi inte strida mot KomL direkt, något jag bör faktiskt veta om. Men låt oss fantisera lite grann. Då Vårgårda kommun har sedan många val misslyckats med att inse att en ordförande inte kräver ett visst kön, bör vi ha en jämställdhetsplan. Fullmäktige får välja en man och en kvinna de finner utgöra en perfekt ordförande. Därefter får, de två med högst röster turas om att inta positionen, halva mandattiden var. Förmodligen föreligger det konsekvenser bakom detta systemet som jag inte tänkt över. Innan jag mottar en varm hatvåg av upprörda onyanserade människor, bör ni tänka efter i cirka tre sekunder. Vårgårdas befolkning ska växa. Vi behöver ta oss ur denna listan och inte framställa oss som kommunen som inte vågar utveckla sig. Det är inte rimligt att Vårgårda ska fortsätta på detta spåret. Vi måste hjälpa Vårgårdas drivna kvinnor att engagera sig och känna att de faktiskt har en chans att lägga in en växel. Sist men inte minst, tro inte att vi kommer behöva välja en kvinna “bara för att” få det fint på pappret, utan för att faktiskt ge oss en chans att bevisa att det är möjligt. Att vi också kan.

September 2022 är jag inte långt ifrån att vara klar med juristutbildningen och jag ser fram emot att möjligtvis påbörja en politisk karriär i Vårgårda. Eventuellt som den första kvinnliga ordföranden i Vårgårda. 😉

  • Lejla Isic
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.