FOTO: EVA PENTEL Albin Lee Meldau kommer till och Sommaronsdagarna i Alingsås 12 juni.

Albin Lee Meldau till Alingsås

Nöje

Albin Lee Meldau gör Tommy Nilsson sällskap på årets andra Sommaronsdag.

Premiären i onsdags blev inte riktigt som planerat då Erik Lundin fick lämna återbud. Kommande onsdag blir däremot dubbelt upp i Åmanska parken.

Tommy Nilsson, som var bokad sedan tidigare, får sällskap av Albin Lee Meldau som tog det svenska folket med storm i tv-programmet Så mycket bättre. Efter en helt utsåld vinterturné har han laddat om inför sommaren. Så här skriver Estrad Alingsås på sin Facebook-sida:

Debutsingeln ”Lou Lou” och den från början egenutgivna EP:n ”Lovers” slog ner som en blixt från klarblå himmel. Kategorin soul möter pop hade fått en helt ny referenspunkt och det dröjde inte länge innan Albin Lee Meldau jämfördes med storheter som Sam Smith och James Blake.

Trots det har göteborgaren varit något av en doldis för den svenska publiken, fram tills förra året då Albin medverkade i tv-programmet Så Mycket bättre. Hans imponerade tolkningar och otroliga röst tog svenska folket med storm och cementerade Albins ställning som en av landets mest intressanta och imponerande artister.

2018 släpptes även första albumet ”About You”, en helgjuten debut där Albin samarbetat med producenter och låtskrivare i världsklass. Därefter har han även släppt den avskalade höjdpunkten ”The Purgatory Sessions”.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.