Foto: Leo Berg

Alingsåsare med på olycksbåt i Venedig

Alingsås

Tidigt på söndagsmorgonen rammade ett kryssningsfartyg en turistbåt i Venedig. Enligt uppgifter i olika medier ska minst fem personer ha skadats. Med ombord på kryssningsfartyget fanns alingsåsaren Leo Berg tillsammans med sin familj.

– Vi satt och käkade frukost och helt plötsligt ropades det i panik i högtalarna. Då springer alla i personalen till fören på båten. Vi sitter som frågetecken och undrar vad som hände. Sen fick vi höra att vi kört in i en större turistbåt, säger Leo Berg.

Olyckan inträffade vid halv nio-tiden på söndagsmorgonen i Giudecca-kanalen i Venedig. Kryssningsfartyget heter MSC Opera och drogs av två bogserbåtar när det tappade kontrollen

Leo var tillsammans med sin familj på väg tillbaka efter en veckas kryssning i Medelhavet när dramat utspelade sig.

I skrivande stund är familjen fast på båten och kan inte komma i land.

– Vi sitter fastkilade mellan turistbåten och kajen. Vi kommer ingenstans och vet inte hur länge vi blir stående. Vi har ett flyg att passa som går hem klockan 15 i dag. Det lär vi missa.

Det är just nu ett stort pådrag med flera polisbåtar och brandbåtar som jobbar med att lösa situationen.

– Att något sådant här ska hända, i dag på Italiens nationaldag av alla dagar, säger Leo med lättsam röst.

Vad händer nu?

– Det är full aktivitet runt omkring oss men vi kan bara vänta på nya besked och hoppas att vi kan komma i land så snart som möjligt. De har sagt i högtalarna att de har kontroll över situationen men vi vet inget om hur lång tid det kommer ta innan vi kan ta oss i land. 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.