Arkivfoto: JOHAN HALLBERG
Livat i allén. Alléloppisen har kommit för att stanna i Alingsås, och i år har säsongen förlängts till in i september.

Alléloppis en favorit i repris

Alingsås

Fyndläge – det är det på Alléloppisen som hålls på lördagar i Alingsås under hela sommaren.

Alléloppisen i allén utmed Norra Ringgatan har blivit något av en institution på somrarna i Alingsås.
I mitten av juni är det dags för första loppisdagen och sedan rullar det på varje lördag hela sommaren, med undantag för midsommardagen.

– Nytt för i år är att vi har sökt tillstånd för att ha alléloppis även två lördagar in i september, säger Bengt Svensson som håller i arrangemanget.

Till allén är privatpersoner välkomna att sälja begagnade saker, men även egenodlade grönsaker, frukt och honung är okej att ta med sig i sitt försäljningsstånd.

– Vi har haft ett fantastiskt gen­svar från säljarna. Många har hört av sig och frågat om det blir loppis i år igen, säger Bengt som står som arrangör för tredje året i rad.

Som köpare är det bara att vara på plats i allén tidigt på morgonen och ställa upp sitt marknadsstånd, vilket får ta omkring tre meter i anspråk, och betala en avgift. En framgångsfaktor för Alléloppisen är det stora intresset för second hand, i kombination med att många passar på att slå ihop besöket i allén med att ta en fika och shoppingrunda på stan.

– I snitt har vi haft omkring 2 000 besökare varje lördag. Som mest har vi haft över 100 säljare, men i snitt är det 60-70 stycken varje lördag, säger Bengt Svensson, som berättar att när det gäller besökarna så brukar det vara ungefär jämt fördelat mellan alingsåsare och folk tillresta utifrån.

Läs mycket mer om sommaren i Alingsås, Vårgårda och Lerum i bilagan Hej Sommar.

Klicka här för att komma till gratisbilagan som e-tidning

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.