Arkivbild: AT

Åtalas för att ha vållat trafikolycka

Herrljunga

En 24-årig man åtalas vid Alingsås tingsrätt efter misstankar om att han orsakat en trafikolycka utanför Herrljunga under fjolåret.

Under slutet av fjolåret inträffade en allvarlig trafikolycka på länsväg 181 strax utanför Herrljunga där en personbil kom över i fel körbana och frontalkrockade med en mötande bilist. En person som färdades i den mötande bilen fick omfattande personskador.

I efterhand har konstaterats att föraren som orsakade olyckan var påverkad av narkotika. Hans körkort var också återkallat vid tidpunkten för olyckan. Den 24-årige mannen åtalas nu för grovt vållande till kroppsskada, grovt rattfylleri och grov olovlig körning. I andra hand yrkar åklagaren ansvar för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott.

Mannen har erkänt ringa narkotikabrott och nekar till brott i övrigt.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.