Foto: STEFAN SAMUELSSON
STOLT ÖVER POKALEN. Stefan Sjögren driver anrika Göran Svenssons bilverkstad sedan slutet av 2017.

Bilverkstad fick branschpris

Vårgårda

Utbildning är A och O för att vara en bra bilverkstad. Det anser Stefan Sjögren, som driver Göran Svenssons bilverkstad i Vårgårda och nyligen fick ett fint branschpris.

– Ja, för att hänga med i allt är det utbildning som gäller, säger Stefan Sjögren och tillägger att det är mycket elektronik i bilar numera.

En av hans fyra anställda är, förutom fordonsmekaniker, utbildad systemtekniker.

Vid en träff i verkstadsnätverket Bosch Car Service fick Vårgårdaverkstaden utmärkelsen som årets bilverkstad, i konkurrens med 82 andra verkstäder. Nu ståtar en stor pokal vid kundmottagningen.

– Pappa slet i många år och var nominerad 3-4 gånger men fick den aldrig, säger Stefan Sjögren, som tog över verkstaden från sina föräldrar Jonny och Karina i slutet av 2017.

Jonny var med på galamiddagen där priset delades ut och fällde en glädjetår.

Hög kvalitet och engagemang framhålls bland annat i motiveringen till priset, liksom just hög närvaro på utbildningar.

Till bilden hör också att verkstaden under det gångna året har blivit Godkänd bilverkstad, inom ett kvalitetssamarbete mellan Sveriges fordonsverkstäders förening och Motorbranschens riksförbund.

Göran Svenssons bilverkstad har funnits sedan 1928 och firade alltså 90-årsjubileum i fjol.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.