Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

Delad ära på Tånga hed

Fotboll

Inget av lagen var helt nöjda med poängutdelningen sedan Vårgårda och Gauthiod kryssat, 1–1, på söndagseftermiddagen.
Men för hemmalaget var ändå en poäng fin utdelning sett till matchbilden.

Vårgårda, stärkta av fem raka segrar varav fyra i seriespel, tog på söndagen emot ytterligare ett tilltänkt topplag i division II. Och till skillnad från många andra matcher, inledde man klart bäst och såg riktigt pigga ut första kvarten.

Man vågade spela sig fram både centralt och på kanterna, och skapade också matchens dittills vassaste chans när Mohammed Abdulrahman vek inåt och drog iväg ett skott som räddades väldigt fint av Nino Sahinovic i Gauthiods mål.

Efter målet det var dock som att modet hos Vårgårda började försvinna allt mer. Gauthiod hade mer och mer boll mot ett VIK som snart var nere och myste i knäet på målvakten Niklas Eriksson. Plötsligt försvann passningsspelet totalt och istället slogs det lycka-till-bollar och långa lyror mot ett Gauthiod som enkelt kunde försvara sig.

Dessutom fick Mohammed Abdulrahman utgå på grund av skada i första halvlek och Gauthiod  låg klart närmare ett ledningsmål, inte minst när man träffade stolpen i slutet av halvleken.

– Vi är lite för fega i första halvlek, i andra vågade vi spela lite mer och Gauthiod fick jobba mer för att vinna bollen. Det skulle vi vågat lite tidigare, säger VIK-tränare Tobias Edenvik.

Än hetare skulle det bli i andra halvlek, där en frispark touchades i ribban ovanför Niklas Eriksson och returen var nära att petas in. Gauthiod hann med ytterligare ett par ramträffar och ledningsmålet låg i luften. Då kom det – för Vårgårda.

Isac Spanedahl stack iväg på sin högerkant i en omställning, vek inåt och slog kyligt in 1–0 vid bortre stolproten efter 77 minuter. Chansmässigt ologiskt, i det läget, även om Vårgårda vågade lite mer under de avslutande 20 minuterna av matchen.

Gauthiod gav dock inte upp utan fick till en kvittering itll sist på ett inlägg som Jonatan Nilsson stötte in efter lite kalabalik, då med två ordinarie minuter kvar. Lagen skakade sedan fram varsin jättechans att vinna matchen men fick dela på poängen istället.

– Vi sa ändå det efter matchen att vi ska vara glada för en poäng sett till chanser, men samtidigt leder vi matchen med bara några minuter kvar och har kontroll. Så det var lite synd, men sett till matchen är vi ändå nöjda med en poäng, säger Tobias Edenvik.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.