Foto: Filip Landqvist
RYKANDE TÄVLINGAR. Grill-SM avgörs i helgen i Alingsås. Tävlingsledare Ulrik Lindelöv tror att det kommer bli en folkfest.

En grillfest för alla

Alingsås

I samband med helgens Potatisfestival kommer det också hållas rykande tävlingar i stan. I Nolhaga tävlar Sveriges skickligaste grillare i det prestigefyllda Grill-SM.

– Det kommer bli en folkfest. Det ska lukta grill och mat över hela stan, säger alingsåsaren Ulrik Lindelöv som är tävlingsledare.

Ulrik Lindelöv är före detta förbundskapten för det svenska grillandslaget och numera president i Svenska grillfrämjandet (SBQA) som står bakom arrangemanget av Svenska mästerskapen i Grill & BBQ.

Tävlingarna går av stapeln i parken mellan Nolhaga slott och simhallen.

Sex kategorier

Sammanlagt är det 15 lag som tävlar i sex olika kategorier. Varje kategori får sin vinnare och därefter koras en totalsegrare, som plockar hem vinstpengar på 10 000 kronor och får representera Sverige i nästkommande VM alternativt EM.

– Det är verkligen Sverige­eliten som kommer hit och konkurrensen blir hårdare och hårdare för varje år. Samtidigt är detta så mycket mer än bara en tävling.

– Allmänheten kommer kunna gå runt bland grillarna och få möjlighet att prov­smaka och ställa frågor till de tävlande. Vill man lära sig mer om grill ska man verkligen ta chansen och komma hit, säger Ulrik Lindelöv.

Artikeln publicerades i sin helhet i torsdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.