Arkivbild. Foto: Filip Landqvist

Fälls för försök till främjande av flykt

Herrljunga

De tre männen gav sig på polis på Herrljunga station för att försöka frita en kamrat som skulle tas med för förhör – nu fälls de för försök till främjande av flykt.

Det var under hösten som polis larmades till stationen i Herrljunga där fyra unga män, i åldrarna 22-26 år, lämnat ett tåg där de uppträtt hotfullt mot en tågvärd. När polis anlände befann sig männen i gångtunneln vid stationen och hade där hamnat i bråk med varandra.

De två poliser som kom till stationen beslutade sig för att ta med sig en av männen för förhör och provtagning. Mannen började direkt göra motstånd och i det tumult som uppstod lyckades han ta ett tag runt nacken på en av poliserna. Han uttalade också upprepade hot mot poliserna som ingrep mot honom.

De övriga tre männen gick till angrepp mot poliserna genom att dra i deras kläder och knuffa på dem. De skrek även åt poliserna att de skulle släppa deras kamrat. De båda poliserna som var i numerärt underläge kände sig så trängda att de tvingades kalla på förstärkning.

När det gäller de tre männen som angrep poliserna anser tingsrätten det nu klarlagt att de försökte frita sin kamrat. De fälls därför alla tre för försök till främjande av flykt. De tre fälls även för ringa narkotikabrott, och en av dem även för hot mot tjänsteman. Två av dem döms till skyddstillsyn med samhällstjänst. För en av männen bestäms påföljden till två månaders fängelse.

Den man som till en början omhändertogs av polis fälls för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och två fall av hot mot tjänsteman. Han döms till skyddstillsyn och samhällstjänst, och ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till poliserna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.