• Foto: STEFAN SAMUELSSON
    Butiken var stängd på måndagsmorgonen.
  • Foto: STEFAN SAMUELSSON
    Ica Matmagasinet utsattes för ett grovt rån på söndagskvällen.

Grovt rån mot butik

VÅRGÅRDA

Ica Matmagasinet i Vårgårda utsattes för ett väpnat rån sent på söndagskvällen. Tre rånare är fortfarande på fri fot.

Vid stängningsdags klockan 23 tog sig tre mörkklädda och delvis maskerade män in i butiken via personalingången, utrustade med kofot och kniv. 

Trion tog tillfånga en i personalen samt två yngre kunder. Under knivhot hölls dessa kvar på lagret där en av rånarna bevakade dem under tiden som de övriga gick in i butiksdelen. Men en annan butiksanställd hann ta sig ut innan rånarna fick tag på henne. Hon fick hjälp att ringa polisen av personer utanför butiken.

Enligt Maria Hübinette vid Alingsåspolisen, jourhavande förundersökningsledare under måndagen, är rånarna tre yngre män. Enligt uppgift från butikschefen Björn Jansson fick de inte med sig någonting. Möjligen var de ute efter pengar men hade inte räknat med att det skulle vara kunder kvar vid stängningsdags.

Rånarna försvann sedan ut genom lagret till parkeringen. På utsidan fanns ett vittne. En av rånarna sprang mot honom och försökte knivhugga honom men missade. Vittnet försvarade sig genom att slå rånaren i ansiktet.

– Han delade ut ett kraftigt knytnävsslag som träffade i ansiktet, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Rånarna lämnade platsen i en bil som senare anträffades vid Fridhemsgatan. Den visade sig vara anmäld stulen. Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning. I bagageutrymmet har polisen hittat norska registreringsskyltar, men det satt svenska skyltar på bilen.

Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån, olaga hot och försök till grov misshandel. Ingen misstänkt hade ännu vid lunchtid på måndagen gripits. 

– Vi har gjort en teknisk undersökning, säkrat film och börjat med förhör, säger Maria Hübinette.

Butiken var stängd på morgonen men öppnade sedan igen. De utsatta i personalen har fått krisstöd under dagen och även övriga anställda har erbjudits krishantering, uppger butikschefen till AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.