Arkivbild. Foto: Filip Landqvist

Häktad åtalas för mordbrand

Alingsås

Den man som greps i samband med en lägenhetsbrand på Noltorp under våren åtalas nu för mordbrand.

Det var i början av maj som räddningstjänst larmades till en lägenhet på Noltorp där en brand brutit ut. Samma kväll greps en man som misstänktes ha startat branden i bostaden. Sedan snart en månad tillbaka sitter mannen häktad.

Mannen åtalas nu för mordbrand. Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har mannen tänt eld på papper i anslutning till en säng i bostaden. Någon person kom inte till skada i samband med branden och övriga lägenheter i huset klarade sig utan skador. Enligt åklagaren fanns det dock risk för att branden skulle sprida sig till vindsplanet på byggnaden. I de förhör som hållits har mannen erkänt brott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.