NYCKELSPELARE. André Nilsson jagar nya mål mot AIF i derbyt.

Hett derby på Brogårdsvallen

Fotboll

Derbypulsen blir allt mer påtaglig i Alingsåsfotbollen. I morgon tar Holmalunds IF emot Alingsås IF där festen inleds med en uppvisningsmatch mellan klubbarnas slocknade stjärnor. 

Efter en strålande start på säsongen har det gått lite grus i maskineriet för tränare Mikael Öhman och kompani.

I de två senaste matcherna har man förvisso gjort fyra mål, men också släppt in sju.

– Mot Främmestad senast var vi lite väl frikostiga och ska vi vinna mot AIF måste vi vara skarpare. Även om dom är riktigt starka i defensiven så kommer vi få våra chanser och då gäller det att vi är effektiva, säger Mikael Öhman.

Det låter på förhand inte som någon 0–0-match?

– Nej, mållöst tror jag inte det blir.

HIF-tränaren säger vidare att några av spelarna dras med småskavanker, men att merparten är tillgängliga inför mötet på Brogårdsvallen.

– Anton (Stenseke) och Sannestål (Sebastian) kan vara med och det är positivt. Tyvärr så saknar vi avstängde Robert Kovasevic vilket är ett tungt tapp, säger han.

Tar Christoffer Ängberg hans plats i mittförsvaret?

– Nej, det blir en annan lösning där. Vi behöver Ängbergs rutin på mitten.

Vilka spelare gäller det att se upp med i AIF?

– Oliver Östlind är alltid ett hot. Är han på humör blir han svårstoppad. Sen har dom ju även flera spelare som varit med länge och ”kan” den här typen av matcher. Nu gjorde dom ju dessutom en svag match senast och det kanske inte så bra för oss.

Kul med derby va?

– Otroligt skoj! Det verkar ju bli bra väder också vilket kanske kan locka ner en hel del folk till matchen.

Klingberg har bra koll

I AIF-lägret är spelare och ledare fulla av revanschlust efter decablet mot Ardala förra fredagen. 

– Vi tränade faktiskt redan dagen därpå, där vi inledde med att snacka ihop oss om vad som gick snett. När vi hade pratat klart var alla överens om att knyta näven och fokusera på derbyt. I måndags körde vi på rätt så tufft och i går (tisdag) hade vi en lättare träning, säger Niklas Klingberg. 

 Läget i laget kunde dock varit bättre, menar AIF-tränaren:

– Vi saknar några riktiga tunga namn, men vilka dom är vill jag inte gå in på.

Pratar vi startspelare?

– Ja, det är dom alla dagar i veckan. Samtidigt ger ju det andra spelare chansen och jag är säker på att vi kommer att göra en bra insats.  

Hur viktigt blir det för er att ha koll på André Nilsson?

– Jag har faktiskt själv spelat med honom i Örgryte och vet vad han går för. Då var André i och för sig mest högerytter men det är en spelare som tillhör seriens bästa. Om man ska dra en parallell så lyckades vi neutralisera Robin Eriksson i Ahlafors när vi mötte dom. Dom två är på samma nivå och förhoppningsvis kan vi upprepa det med André. 

Alingsås IF har så här långt blandat och gett i trean, och fortfarande söker man efter att hitta en stabilitet och jämnhet. 

– Även om inte spelet fungerat fullt har vi skapat vi väldigt mycket chanser. Tyvärr så har skärpan inte funnits där, vilket i sin tur kostat oss många poäng. Förhoppningsvis kan vi få lite utdelning mot Holmalund, säger Klingberg, som ser fram emot sitt andra Alingsåsderby. 

– Hoppas att det blir mer folk den här gången jämfört med Gerdsken-matchen. Då var jag faktiskt lite besviken, hälsar han.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.