Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

Holmalund derbybäst igen

Fotboll

Holmalund är vårens derbykungar i Alingsås.
Laget vann sitt andra derby på åtta dagar när man slog Gerdsken borta med 3–2.

Resultaten har inte alltid gått med Holmalund den här säsongen men när det vankats derby har man varit starkast två gånger om.
Först mot AIF förra veckan, och nu mot Gerdsken på Gerdskenvallen.
Sebastian Sannestål blev hjälte för HIF med två påpassliga mål.
– Den var intränad (skratt). Nä men jag såg att dom tryckte ner alla sina spelare jävligt långt och det blev en lucka i målområdet så det var bara att ställa sig där, säger Sannestål om det mål som betydde 1–3 med kvarten kvar att spela.

Påpasslig var Sannestål även efter en handfull minuter av första halvlek när han smög in vid bortre ytan på en hörna och helt ostört fick nicka in matchens första balja.
– Tycker det är en rättvis seger. Vi krigar bättre och kanske inte alltid spelar så bra, men visar jävligt mycket hjärta och vill mer idag. Det märktes där ute på plan, alla slet på som sjutton och halva laget har kramp nu.

Holmalund började som sagt matchen bra och förutom målet ägde man inledningskvarten på Gerdskenvallen.
Därför kom Axel Skoglunds kvittering, fint framspelad av Gustav Blomgren efter 22 minuter, lite ologiskt. Men Gerdsken kom in i matchen efter kvitteringen och det var likaläge i paus med två lag som ägde varsin del av halvleken.

HIF var vassast, och GBK sömnigast, även i början av andra. Oscar Karlsson Widén spelades fint fram av planbäste André Nilsson till 1–2 efter två spelade minuter vilket förändrade förutsättningarna.

Gerdsken svarade snart med ett dubbelbyte där Markus Wiland och William Drake kom in. Just Drake bidrog med nyttigt djupledsspel och var pigg i sitt inhopp.
Han fick också ett drömläge efter 70 minuter men fri på bortre stolpen sköt han högt över.

Precis när kvitteringen låg i luften kom Sebastian Sanneståls 1–3 och GBK tvingades trycka upp allt man hade i jakten på reducering. Man fick en biljett in ni matchen via ett snöpligt självmål med fyra minuter kvar men skapade inget av värde efter det för att hota Holmalunds seger.
– Det känns jättetungt att vi inte kan vinna något derby här på våren. Vi vill vara med där i toppen och nu tappade Ahlafors poäng, det känns surt att vi inte kan haka på dom. Jag tycker Holmalund är ett lag vi ska slå och vi har matchen efter kvitteringen i första, men är alldeles för dåliga i början av båda halvlekarna, säger GBK-tränare Lars-Petter Björk med en djup suck.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.