Foto: MIKAEL SVENSSON

Holmalund vinnare i värmen

Fotboll

Hemmalaget Holmalund stod som segrare efter derbyt mot AIF på Brogårdsvallen.
I tryckande värme vann man med 3–1 inför en väl tilltagen publik.

Det var inte en match som bjöd på skönspel från egentligen något av lagen, inte minst tack vare den extrema värmen som sänkte spelare på löpande band.

Men Holmalund skapade ändå flest, och farligast, chanser vilket också gjorde att man förtjänade segern.

– Vi gör inte det vi kommit överens om, bara bitvis. När vi väl gör det, gör vi det rätt bra men i övrigt faller vi in i ett spel där vi tvekar. Jag vet inte om jag kan säga att vi var laget som ska vinna den här matchen så, det var inget lag som var spelförande idag. AIF hade lite fler långa bollar kanske, medan vi klarade av mattan bättre. Det skulle vi gjort fler gånger än vad vi gjorde, menar HIF-tränare Mikael Öhman efteråt.

HIF fick en kalasstart på matchen när ett mycket fint inlägg från André Nilsson mot bortre ytan hittade Oscar Karlsson Widén som enkelt kunde skalla in 1–0 efter fem minuter.

AIF kom sedan in i matchen mer och skapade sin bästa chans i första halvlek när Andreas Glännbro dunkade en frispark i ribban ovanför en i övrigt duktig Linus Krantz i hemmamålet. Även James Clark fick kliva fram i AIF:s mål efter halvtimmen spelad när bollen dansade på mållinjen.

Gästerna inledde sedan andra halvlek piggt, inte minst då man innan paus bytte in Oliver Östlind som sprang på allt under sina dryga 55 minuter på plan. Men då kom kallduschen för AIF. Christoffer Ängberg förlängde med pannan en hög boll mot mål som James Clark plockade ner, men inte bättre än att han hamnade med bollen i målet själv och 2–0 efter tre minuter i andra var ett faktum.

När sedan Joakim Berg fick syna det röda kortet för frilägesutvisning i minut 53 var segern för HIF nära. Men AIF ryckte upp sig efteråt, samtidigt som Holmalund blev lite bekväma i ledning. Ludvig Andersson och Oliver Östlind gjorde sitt för att skapa chanser och 2–1 kom med 20 minuter kvar från Östlind, på pass från Andersson.

Båda lagen skakade sedan fram varsina chanser innan André Nilsson, osjälviskt serverad av Akram Abdisalam, gjorde 3–1 i minut 77 och stängde matchen.

– Det är uselt såklart. Vi kan inte förlora en derbymatch med 1–3 mot ett lag som inte ens är bra. Målen vi släpper in är tamigfan helt bedrövliga, första är dålig markering och andra ska vi inte ens prata om. Därefter ger vi det en chans, trycker ner Holmalund och gör 2–1. Men matchen dör såklart vid 3–1 när vi var tvungna att chansa, säger en enormt besviken Niklas Klingberg.

– Vi fick ändra tänk helt enkelt då mattan inte bjöd in till att rulla på, därför blev det längre bollar, fortsätter han.

I HIF-lägret stod målvakten Linus Krantz ut. Han tog det han skulle och lite till, samt räddade ett par potentiella rena lägen med alerta utrusningar.

– Jag tycker ändå vi vinner rättvist. Vi rullar rätt bra och skapar i första, även om AIF har mer boll. Dom skapar inte så mycket innan Oliver Östlind kommer in och dom slår långt mot honom. Då blir det lite farligare. Det är så jäkla varmt också så man blir trött. I andra backar vi hem och dom får äga boll, men vi har ändå hyfsad koll, säger Krantz.

Många fler kommentarer från derbyt i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.