Foto: MÅRTEN ÖHMAN
STARKA RÖSTER gör sig redo för sill.

Körbesök från Tyskland

Alingsås

– En väldigt blandad repertoar.
Det utlovar dirigent Ylva Björnstam när Solanumkören gör gemensam ton med tyska Chor 82.

Idag, lördag, vankas det maffig musikalisk spis i Equmeniakyrkan, då rösterna från två körer smälts samman. Samarbetssagan tog sin början för fem år sedan då Solanumkören och Chor 82, från utanför Hamburg, träffades hos en tredje kör i Silkeborg, på Jylland.  Tycke uppstod och triangeldramat blev en tvåsamhet, eller något i den stilen.

Hur som helst, pigga och rosiga var de alla, när de klev ut från Grand Hotels portar på fredagens morgon. Som ofta när det är utlandsbesök ska lokala specialiteter i matväg intas. Bussen var på väg mot Skärhamn och Klädesholmen, enligt uppgift. Sill, alltså.

Den stundade konserten då?

– Det blir en väldigt blandad repertoar, säger Ylva Björnstram. Det blir något av Queen och Kent, Henry Purcell och Josef Rheinberger.

Chor 82s dirigent heter Sabine Mennrich. Och hon är försvunnen. Det har knackats på hennes hotellrumsdörr. Nåja, efter några minuter kommer Mennrich ut och gör det internationella tecknet för handdusch. Snart dags att göra det internationell tecknet för ”nu börjar musiken.”

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.