• Foto: STEFAN SAMUELSSON
  Hemvärnsmän på väg ut att söka efter den försvunna kvinnan.
 • Foto: STEFAN SAMUELSSON
  Hemvärnet från flera håll i Västergötland deltar.
 • Foto: STEFAN SAMUELSSON
  Polisfick hjälp av militär och hemvärnet i sökandet.
 • Foto: STEFAN SAMUELSSON
  Sökandet efter kvinnan pågår i ett stort område runt Bergstena. Man utgår från missionskyrkan.

Kvinna försvunnen i Bergstena – Missing People ansluter

vårgårda

I söndags morse försvann en kvinna 58 år gammal i området kring Bergstena i Vårgårda kommun. Polisen går nu ut och ber allmänheten om tips som kan hjälpa till i sökandet. Missing People kommer att ansluta under tisdagen.

– Vi har fortsatt söka henne under natten utan att hon anträffats. Och sökandet kommer fortsätta under dagen. Eftersom vi inte hittat henne kan vi inte utesluta att hon utsatts för brott, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Polisen skriver på sin hemsida att kvinnan är 167 cm lång, har ljust axellångt hår och är normalbyggd. Vid försvinnandet var kvinnan troligen klädd i träningskläder så som svarta tajts med svart/grå revärer, mörk överdel och joggingskor med rosa detaljer.

Enligt uppgifter från polisens presstalesperson på tisdagskvällen så har flera tips kommit in angående försvinnandet. Det är uppgifter som har följts upp, eller ska följas upp. 

Missing people ansluter

Det är en släkting som anmält kvinnan saknad. Enligt tisdagens polisinsatschef Emanuel Klintefelt har familjen önskat att även Missing People ska söka efter henne. 

– De kommer med 30-100 personer vid 11-tiden, säger han på tisdag förmiddag och tillägger:

– De kommer att få ett område av oss. Vi har ett bra samarbete.

Michelle Helander från Missing People Sjuhärad är just nu på plats och deltar i sökandet.

– Vi har en samlingsplats vid Lena kyrka och vill man vara med och hjälpa till i sökandet är det bara att komma.

– Vi kommer fortsätta söka så länge det finns folk som vill hjälpa till och så länge polisen vill ha vår hjälp, säger Michelle Helander.

Under måndagskvällen var räddningstjänsten på plats i området och bistod polisen i sökarbetet. Detta gjorde man med båt i den sjö som brukar kallas Bergstenasjön. Men det gav inte något resultat.

Stort sökområde

Polis och militär har etablerat ett högkvarter i Bergstena missionskyrka. Förutom Missing People är det ett 90-tal militärer och hemvärnsfolk samt cirka 15 poliser, inklusive sju hundpatruller, som deltar i sökandet på tisdagen.

– Det är ett ganska stort sökområde, så stort att varje del tar lång tid att söka av. Det är inte bara skog, men framför allt skog, fortsätter Emanuel Klintefelt.

Om någon sett kvinnan eller har någon information som kan hjälpa i sökandet, uppmanas man att ta kontakt med polisen på 114 14.

– I nuläget finns det ingen misstanke om brott men vi kan inte utesluta det, säger Tomas Fuxborg.

– Vi är mycket intresserade av att få in i iakttagelser som kan hjälpa oss i sökarbetet.

Enligt uppgifter från polisens presstalesperson på tisdagskvällen så hade inget genombrott gjorts i sökarbetet under dagen. Beskedet var då att sökandet efter kvinnan fortsätter.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.