Foto: MÅRTEN ÖHMAN

Lejonen och ankorna – ett mirakel

ALINGSÅS

Alströmer, potatisen, kaféerna. Men fasen om inte ankjoggen intar en hedrande fjärdeplats i den informella tävlingen ”vad som gör Alingsås till Alingsås”?

Vilat och ruvat. Tvättats och polerats. 1 500 till antalet var dom när de skopades rakt ner i Lillån. Lions ankjogg är en konstant i Alingsåssjälen. Men en livlig sådan.
En del av deltagarna verkade dock ha lite bättre lokalsinne än andra. Något den månghövdade publiken, mellan Lilla och Stora torget, kunde notera. Samtliga ankor ska ha haft en ägare, enligt Tommy Grapenholm från Lions. Och för vinnaren vankades det ett presentkort på 5 000 kronor.
 
För dig som inte fick någon av de 15 priserna så vågar AT garantera att det joggas i Lillån vid den här tiden nästa år igen under Potatisfestivalen.
En oklarhet som Lions dock bör ta året på sig att fundera över är dock namnet på tävlingen. Jogg? Hallå! Det har väl inte skett på det viset sedan Jesu tid? Och han lär väl dessutom ha använt sig av en lugnare framflyttningsteknik.
 
Men fint väder var det dock på lördagen runt lunchtid! Så miraklens tid är kanske ändå inte förbi.
  • Mårten Öhman
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.