Foto: Filip Landqvist
DE UNGA DETEKTIVERNA. Lasse och Maja spelas av Polly Stjärne respektive Nils Kendle.

Mysterium i tågmiljö

Alingsås

Kamerorna hade knappt hunnit stängas av efter inspelningarna av Min pappa Marianne innan det var dags för nästa storfilm i Alingsås. I snart tre veckor har det filmats för fullt vid Anten-Gräfsnäs Järnväg och AT gjorde under måndagen ett nedslag och fick följa de unga detektiverna Lasse och Maja i deras mystiska arbete.

LasseMajas detektivbyrå – Tågrånarens Hemlighet. Så heter den film som just nu spelas in intill museijärnvägen vid Anten. Lasse och Maja spelas av Polly Stjärne respektive Nils Kendle. I filmen har de unga detektiverna fått sin byrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för.

Spännande historia

Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott.

– Det är en spännande historia, säger Polly som spelar Maja och fortsätter:

– Det har varit fullt upp de senaste veckorna men det är kul. Det roligaste var när vi spelade in med en regnmaskin och när vi var i ett riktigt godståg, säger hon.

Artikeln publicerades i sin helhet i tisdagens AT. Där kan du se fler bilder från inspelningen och läsa en intervju med Tomas von Brömsen.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.