Foto: FOKUS HERRLJUNGA
Carl-Olov Holmström i näringslivsbolaget Fokus Herrljunga har anledning att vara glad.

Tyckare: Carl-Olov Holmström

Tyckt.

I mitt arbete som näringslivschef i Herrljunga ingår
resor som en del av min vardag. Jag har inte något emot att resa, resan i sig gör att man (oftast) kopplar av och åker man dessutom kollektivt, kanske man träffar på någon ny bekantskap som man lär sig något av. Den nyvunna bekantskapen på tåget, kanske är just den personen som har lösningen på en sedan länge stor utmaning. Använder jag min bil som färdmedel, så står radion alltid på. Favoritkanalerna är lokalradion i kombination med P1.

Min vardag består oftast i att vara något av en problemlösare/fixare som underlättar för människor/företag att förverkliga sina önskemål. Frågeställningarna
varierar och då är det givetvis en fördel av att ha ett så brett nätverk som möjligt kombinerat med hög mediekonsumtion (Ja, som ni nog har förstått, så är jag ”media­nörd” och läser dagligen ungefär 3-4 tidningar för att däremellan lyssna på radio).

Nåväl, nu vet ni lite mer om vad jag sysslar med när jag inte skriver krönikor!

Åter till tågresan; En söndagseftermiddag för några år sedan, åkte jag tåg mellan Herrljunga och Stockholm. Just vid denna avgång, så var man tvungen att byta tåg i Skövde. Tågbyten är inget som stör mig, jag är heller inte typen som står och hoppar jämfota vid en tågförsening utan man får försöka hålla lugnet så gott det går. Vid ankomst Skövde, möts jag av en polisbil som är uppkörd på perrongen. Vad har hänt – är givetvis första tanken. Dock verkade det inte ha hänt något, för polisbilen åkte iväg just som jag klev ur tågvagnen. En titt på klockan informerade mig om att det var tio minuter till avgång för nästa tåg, så det var bara att vänta och givetvis se sig lite omkring på perrongen.

Efter dryga fem minuter, dök två svarta täckta bilar upp intill perrongen och då började det gå upp ett ljus för mig; Hade jag inte läst i dagens tidning att kronprinsessan var på besök i bygden? Jo, mycket riktigt. När tåget rullar in på Skövde Central, öppnas dörren till bilen och ut kliver kronprinsessan! Hon går med bestämda steg mot tågets sista vagn och jag kommer på mig att jag själv helt enkelt glömt av att kolla min platsbiljett. Har du som läsare orkat läsa ändå hit, så vet du ju svaret. Ja, jag hamnade i samma vagn som kronprinsessan! I en i övrigt folktom vagn, så satt jag i ena ändan och det kungliga följet i den andra. Ny bekantskap? Ja, förvisso, dock resonerade vi inte så mycket, men det får man ta igen vid nästa resa!

Jag önskar dej en riktigt härlig sommar! Ut och res, gärna då med tåget. En mängd spännande möten och upplevelser ligger framför dig. Och … glöm nu inte; Njut och gläds åt såväl sol som regn!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.