Foto: STEFAN SAMUELSSON
Rånet skedde sent i söndags kväll i Icabutiken i Vårgårda.

Polisen vill ha tips om rånet

vårgårda

Polisen vill ha in fler tips i anslutning till det grova rånet mot Ica Matmagasinet i Vårgårda i söndags kväll.
– Det kan också vara om händelser innan rånet, säger Maria Kaschner, förundersökningsledare vid Alingsåspolisen. 

Den som har gjort någon iakttagelse är välkommen att ringa 11414, välja ”lämna tips” och sedan säga att det rör rånet i Vårgårda, som skedde vid 23-tiden i söndags kväll.

Polisens utredning pågår, bland annat med dörrknackning runt Icabutiken och vid  Fridhemsgatan där rånarnas bil hittades. En del av de personer, som har förhörts, kommer att höras igen. 

Rånarna var beväpnade med kniv och kofot och hotade såväl personal som två kunder och en annan person. Spåren efter rånartrion slutar på Fridhemsgatan, i ett bostadsområde i södra delen av Vårgårda.

– Vi hade en hund som sökte där men den fick inte upp något spår, säger Maria Kaschner.

Det kan möjligen tyda på att rånarna bytte till en annan bil. Bilen som övergavs var, enligt polisen, stulen i Sverige men hade försetts med andra registreringsskyltar. Någon förklaring till varför det låg norska reg-skyltar i bagageutrymmet finns ännu inte.

Resultatet av den tekniska undersökningen i butiken är inte klart. 

– Vi inväntar analyser, säger Yvonne Prelog, polisinspektör och utredare.

Utredarna har tittat på övervakningsfilm från butiken och kunnat se de tre maskerade männen. Men förundersökningsledaren vill säga vad mer polisen eventuellt har sett på filmen.

– Nej, det vill vi inte gå ut med nu, säger Maria Kaschner.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.