Arkivbild. Foto: Filip Landqvist

Rånförsök på Östlyckan

alingsås

Två killar i 15-årsåldern greps natten till fredagen av polis misstänkta för ett rånförsök på Östlyckan. En av dem anhölls men släpptes senare. Han är dock fortfarande misstänkt för brott.

Klockan 03:20 tog två äldre tonåringar kontakt med en väktare på Vintergatan och uppgav att de hade blivit utsatta för ett rånförsök. Två maskerade killar ska ha kommit fram till tonåringarna och gjort anspelningar på att de hade en pistol under tröjan och ville ha värdesaker. De äldre tonåringarna avstyrde rånförsöket.

De två killarna är i 15-årsåldern, födda 2003 och 2004, och greps cirka 1,5 timme senare av polis vid Gerdskastigen. De var misstänkt narkotikapåverkade och en mindre mängd narkotika anträffades på de båda. Den ena killen har ännu inte fyllt 15 år och släpptes därför fri på morgonen medan den andre förhördes av polisen och anhölls sedan av åklagare i väntan på att han skulle kunna förhöras med en offentlig försvarare på plats. Även den killen släpptes under fredagen men är fortfarande misstänkt för rånförsöket.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.