• Foto: MÅRTEN ÖHMAN Såhär glada miner var det på presskonferensen i juni, då artistlistan släpptes.

Så blir jubileumshelgen

Alingsås

400 minuter underhållning. Och en rad kända ansikten. Programmet för jubileumshelgen i september är nu spikat. Men om det blir någon kunglig strålglans återstår att se.

– Något för alla.

Så summerade Kristina Grapenholm, ordförande för jubileets styrgrupp, under måndagens presskonferens om vad som väntar under helgen då Alingsås fyller 400 år.

”Är bokade”

Men vi tar det från början, eller snarare från och med fredagen den 20 september. För då drar KomLoss-mässan igång i Nolhaga, en mässa som fokuserar på att informera om aktiviteter för personer med funktionsvariation.

Och i Alingsåsparken blir det dans i olika former då man träffas under vinjetten nostalgi och framtid.

Tårtkalas

400 minuters underhållning ska det bli, med en scen placerad i den nedre delen av torget. Runt lunch drar det igång med jazzkonsert. Alstroemeriapriset, ett ny­instiftat kulturstipendium, ska också delas ut till en ungdom.

Klockan 16:19 inleds jubileumskonserten, med Simon Ljungman som konferencier och kapellmästare.

– Det blir stor variation på innehållet, säger Grapenholm.

För musikunderhållningen denna dag står, håll i hatten, Jakob Karlberg, Moa Lignell, Moto Boy, Mariette, Christer Sjögren, Amanda Andréas, barnfavoriterna Jecko & Jessie, violinisten Clara Hellgren och Ebbot Lundberg.

Artikeln publicerades i sin helhet i tisdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

  • Mårten Öhman
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.