Foto: Filip Landqvist

Serieledaren för tuff för AIF

Fotboll

Alingsås IF stod för en stark insats hemma mot serieledande Ahlafors under fredagskvällen. Men som många gånger tidigare denna säsong var precisionen framåt inte på topp och det blev till slut förlust med 2-0.

– Prestationen och matchplanen ska jag inte klaga på men det är det är lilla extra framåt som fattas, säger tränaren Niclas Klingberg direkt efter slutsignalen.

Det var en fantastisk sommarkväll på natursköna Mjörnvallen under fredagskvällen. Publiken som kom dit för att heja fram hemmalaget fick se spelare som inledde positivt och verkade vara uppumpade med självförtroende från segern senast borta mot Skoftebyn. I den första halvleken satte AIF försvarspelet klockrent och släppte knappt till en enda målchans under de första 45 minuterna. Framåt var man också finurliga och ett rappt kontringsspel ledde fram till ett flertal bra chanser. Oliver Östlind hade ett skott i stolpen och Robin Andersson träffade målvakten istället för nätmaskorna när han fick ett friläge. Men det var 0-0 i paus. 

I den andra halvleken fick gästerna en smakstart. Den grönvita backlinjen stod en aning på hälarna och då högg Ahlafors skicklige Viktor Bred som en kobra. Fri med målvakten avslutade han elegant i det bortre krysset.  0-1 efter 48 spelade minuter.

Därefter hade Alingsås sin bästa period i matchen och kunde mycket väl både kvitterat och gått upp i ledningen. Men avsluten lämnade en del att önska och istället för kvittering kunde gästerna utöka till 2-0 med knappa tio minuter kvar att spela. Detta efter att AIF chansat och flyttat upp mycket folk i offensiva positioner.

– Det är positivt att vi skapar chanser. Vi har fler hög-karatiga målchanser än vad de har, men det är de som är serieledare och det är de som vinner med 2-0, säger Klingberg.

För AIF:s del väntar nu Tidaholms GoIF på bortaplan på torsdag i nästa match innan man går på sommaruppehåll.

Samma Tidaholmslag spelade under fredagskvällen mot Gerdsken. En match som Gerdsken vann med 2-0 efter två mål av Gustav Blomgren.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.