Arkivbilder: TOTTE VESTERLUND/JÖRGEN BJÖRME
Simon Waern (S) och Daniel Filipsson (M), Alingsås kommun.

Skattehöjning inte aktuellt i Alingsås

Alingsås

Först Danderyd. Och sedan ett utspel från SKL i SVT:s Aktuellt om att kommunalskatten kan höjas i 30-40 kommuner. Kommer Alingsås vara med bland dessa? Nej, säger de båda kommunalråden.

För några dagar sedan basunerades nyheten ut att Danderyds kommun höjer kommunalskaten med 1 krona och 40 öre. I SVT:s Aktuellt i torsdags talade en representant från SKL, Sveriges kommuner och landsting, om att det kan vara aktuellt för omkring 30-40 kommuner att göra samma sak.

Alingsås kommer dock inte vara en av dessa, om man får tro kommunalråden Daniel Filipsson (M) och Simon Waern (S).

– Nej, säger Waern. Kommunalskatten ligger idag på en stabil och rimlig nivå. I jämförelse med exempelvis Danderyd som nu chock­höjer sin kommunalskatt så har Alingsås kommun en i grunden god ekonomi.

Inte heller Daniel Filipsson (M) menar att det är aktuellt med skattehöjning.

– Vi har god ordning på vår ekonomi och har samma utmaningar som andra kommuner i Sverige. Det har kanske varit mitt främsta fokusområde de senaste tio åren, att hålla ordning på kommunens ekonomi. Och det har vi. Därför är skattehöjningsvapnet fel. Det slår dessutom hårdast på mot de personer som minst marginaler.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.