Foto: JENNY SCHAGERLIND
BREVSKRIVARNA. Tilde Johansson (t.v) och Ingrid Östblom är några av alla de högstadieelever i Vårgårda som vill ha fritidskortet tillbaka. Tjejerna har skrivit brev till kommunen, och hoppas nu på ett positivt svar.

Starka protester mot indraget fritidskort

Vårgårda

Förra året kunde Vårgårdas tonåringar åka kollektivtrafik gratis hela sommarlovet. I år dras fritidskortet in och protesterna är starka.
– Jag känner inget ansvar för det här, säger kommunalrådet Bengt Hilmersson (C).

Ja, Vårgårdas tonåringar ser ut att gå miste om möjligheten att åka gratis kollektivtrafik inom regionen i sommar. Beskedet rörde upp känslorna på Gullhögskolan när det nyligen kom.

Några niondeklassare drog igång en namninsamling som snart hade över 350 namn. I dagarna skrev också åttondeklassarna Ingrid Östblom och Tilde Johansson ett eget brev till kommunen där de vädjar om förståelse för ungdomarnas situation.

– Jag tycker att det är så dåligt, de kan ju inte bara dra in det hur som helst, säger Ingrid upprört och Tilde nickar instämmande.

Ingrid och Tilde påpekar att många på skolan har kompisar i grannkommunerna, men kanske inte råd att betala resorna själva. Det är långt ifrån alla högstadieelever som tjänar egna pengar, och den ekonomiska situationen kan variera från familj till familj.

Vårgårdas kommunalråd Bengt Hilmersson (C) förklarar att det inte är kommunen utan staten som har finansierat fritidskorten tidigare. Men i den nya M/KD-budgeten finns inget utrymme för fritidskort.

Läs hela artikeln och vad Hilmersson svarar i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.