Stora stadsproblem!

Alingsås

Visst blev det effekt av att stänga Lilla Torget efter 23.00 för stadsbor runt om, MEN! Detta är inte lösningen för framtida problem eller vill inte våra politiker värna om innerstadens överlevnad.

1. Med denna otroliga trafik som passerar dag som kväll mellan torgen, Plangatan och Norra Strömgatan kan det vara dags att göra en mätning för hur mycket utsläpp som drabbar innerstaden?

2. Att sitta ute på någon av våra restauranger under sommartid är numera inget nöje utan en enda stor plåga med lukter från avgaser samt högljudda fordon som passerar var och varannan minut. Varför biltrafik överhuvudtaget med våra fantastiska parkeringsmöjligheter som finns bara någon minut från stadskärnan?

3. Hela Alingsås är fyllda med ”vägbulor” för att hindra bland annat tokkörning men och olycksrisker. VARFÖR kan man tillåta tokkörning och stora olycksrisker runt torgen där det finns åtskilliga övergångsställen och utfarter när man kan starta från Kommunhuset och ge järnet upp till Stationsgatan istället för att hindra detta med vägbulor vid övergångsställena, måste det ske en allvarlig olycka innan Politikerna reagerar, för det handlar inte om, utan när det händer?

4. Jag hör ständigt reaktioner från våra gäster som besöker staden tala om dessa problem och funderingar vad som händer med ”mysiga” Alingsås, vill vi inte få hit våra gäster som gynnar handeln i stan?

5. Folk vill kunna sitta på trappan och njuta av lite grill från Wallins eller ta en glass på trappan eller äta på våra uteställen utan att ständigt riskera att få fågelskit i huvudet. Slippa besöka biltvätten på väg hem efter omlackerade bilar med fågelskit, gator fulla med fågelskit, hustak, fönster m.m. Även ni politiker måste väl märka att staden har stora problem med alla dessa Kajor, varför görs det inget?

6. Förmodligen en polisiär fråga, men som politiker bör man påverka och påpeka, ljudnivån på vissa fordon som passerar innerstan och nu menar jag inte ljudanläggningar utan avgasljud som får barn att bli förskräckta och riskera att skrämma äldre till hjärtstopp för ljudnivån håller sig långt över godkända nivåer.

Mycket tråkigt att behöva skriva detta om fina Alingsås, men om ni politiker som styr Alingsås inte gör något nu risker vi att tappa innerstan och folk slutar besöka oss, eller är det det ni vill?

För Alingsås bevarande även för framtiden.

  • Alingsåsvän
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.