Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN
KOMMER HEM IGEN. Fredrik Kempe sjunger på nationaldagen i Vårgårda.

Stort firande av nationaldagen

Vårgårda/Herrljunga

Nationaldagen den 6 juni kommer att firas ordentligt i både Vårgårda och Herrljunga. Fredrik Kempe sjunger i Vårgårda och i Herrljunga blir det bland annat flera prisutdelningar.

Båda kommunerna ordnar i år nationaldagsfiranden tillsammans med sina hembygdsföreningar.

Allra först ut på torsdag förmiddag är barnens nationaldagsfirande på Tånga i Vårgårda. Det blir gratis bad och minigolf, tipspromenad, ballonger och gratis glass till barnen. Dessutom har 4H-gården öppet med våffelcafé.

Prisutdelningar

På förmiddagen drar det också igång i Herrljunga. Det digra programmet börjar med samling vid kommunhuset och avmarsch mot Haraberget. Väl där blir det sång och musik i flera omgångar, tal av nya kommundirektören Ior Berglund och utdelning av kulturpris, kulturstipendium samt priser till årets ungdomsledare, årets företagare och medaljörer.

En medborgarskapsceremoni blir det också, som sig bör på nationaldagen, liksom en mängd aktiviteter för hela familjen samt fika och glass till barnen.

Nya medborgare

I Vårgårda hålls firandet på eftermiddagen, på Tumbergs hembygdsplats. Den kände Vårgårdasonen Fredrik Kempe kommer hem och sjunger tillsammans med Lena Holst och en kör under ledning av Emma Jenderman.

Alingsås Folkdansgille kommer också att uppträda.

Nationaldagstalare blir Anna-Carin Herbertsson och även i Vårgårda hälsas nya svenska medborgare välkomna. Servering utlovas.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.