Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM

Sverige genrepar i Estrad

Handboll

Alingsåspubliken får se handboll av högsta klass även under nästa års januariuppehåll. Detta då genrepet inför herrarnas EM på hemmaplan förlagts till Estrad.

EM på hemmaplan spelas under januari i Scandinavium (gruppspel) och Malmö Arena (huvudrunda) för det svenska landslagets del.

Men innan dess ska man såklart spela ihop laget under några hektiska träningsmatcher och nu står det klart att den sista träningsmatchen, genrepet mot Egypten den 7 januari, spelas i Estrad Alingsås.

Sverige möter Egypten redan två dagar innan dess, den matchen spelas i Kinnarps Arena i Jönköping.

– Jag har bra minnen både från Kinnarps Arena där jag spelat Champions League med Alingsås HK och landskamper inför mästerskapen och från Estrad Alingsås som var min hemmaarena i många år. Där spelade jag också med landslaget under min första samling 2014, så jag hoppas att jag får uppleva såväl landskamperna i Jönköping och Alingsås som EM i januari, säger förre AHK-lagkaptenen Max Darj (bilden) i ett pressmeddelande.

Biljetterna för båda landskamperna kommer släppas under hösten.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.