Polisinsatschef Joakim Örnberg. Foto: Philip Mauritzson

”Vi vet varför hon var här”

Bergstena

Trots en omfattande sökinsats har polis i nuläget inga spår efter den kvinna som försvunnit i Bergstena. Sökinsatsen fortsätter under onsdagen.

– Vi fortsätter sökandet med oförminskad styrka, säger polisinsatschef Joakim Örnberg på plats vid polisens sambandscentral vid Bergstena missionskyrka.

Det var under söndagen som en 58-årig kvinna anmäldes försvunnen i Bergstena. En omfattande sökinsats har därefter dragits igång, men utan att kvinnan har påträffats.

– Just nu är det 9 hundförare och ett 100-tal militärer ute och söker, säger Joakim Örnberg.

Sedan sökinsatsen inleddes har polis fått in flera tips kopplade till försvinnandet. Det är uppgifter som har följts upp men utan att kvinnan har påträffats. Polis har startat en brottsutredning med anledning av försvinnandet, men det är snarast en rutinåtgärd.

Har det faktum att ni ännu inte hittat kvinnan gjort att misstankarna om brott stärkts?

– Det kan jag inte uttala mig om.

Vet ni varför hon befann sig i området kring Bergstena?

– Vi vet varför hon var här men det är inget jag kan gå in på.

Finns det planer på att bredda sökandet?

– Inte just nu.

Har ni gjort några fynd som kan kopplas till den försvunna kvinnan?

– Det är inget jag kan uttala mig om.

Joakim Örnberg bedömer sökområdets storlek till runt tre kvadratkilometer. I området finns det ett antal olika sjöar som kan vara intressanta för polisen och man har genomfört resultatlös draggning.

Strax innan 21.00 på onsdagskvällen pratade AT med polisens presstalesperson Anna Göransson, men hon hade inget nytt att rapportera om.

– Kvinnan är fortfarande inte anträffad och det pågår fortsatt sök, säger hon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.