Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

AFC vände och vann seriefinalen

Fotboll

Frågan är om inte division I norra avgjordes på ett genomblött Mjörnvallen under lördagseftermiddagen.
Alingsås FC vände nämligen underläge till seger, 3–1, mot Rävåsen i seriefinalen.

– Jag tror det är säkrat nu, det gör jag faktiskt, säger tvåmålsskytten Linnea Ström med ett lurigt leende efter att hon och hennes AFC sänkt Rävåsen på hemmaplan och skaffat sig ett perfekt utgångsläge inför höstdelen av säsongen.

Men seriefinalen blev en riktigt tuff, regnig och svårspelad historia där AFC med kämpamoral, jävlaranamma och i slutändan bättre kvalitet vände 0–1 i paus till slutresultat 3–1.

– Otroligt skönt att vi kunde göra det, jävligt viktigt för oss. Jag tyckte vi hade matchen egentligen hela tiden så det var tungt att dom fick in ett mål. Men vi brukar alltid komma igen och det gjorde vi idag också. Det är en trygghet vi har, jag vet att vi alltid kämpar hela matchen och underläge kan nästan ge oss mer energi. Då brukar vi verkligen ta tag i matchen, säger Ström vidare.

Efter en pigg inledning av gästerna dominerade AFC  matchen totalt i 20 minuter och borde gjort ett par mål under den perioden. Man vann bollar högt och satte press så fort man fick tillfälle på Rävåsen, men när målen uteblev tappade AFC initiativet.

Dessutom tog Rävåsen ledningen på en nick och till andra halvlek gjorde Mikael Prodér en rockad i laget. Linnea Ström klev in på topp och det blev ett lyckat drag. Såväl 1–1, snyggt framspelad av Ina Österlind, som det behärskade 2–1-målet var Ströms verk.

– Jag skulle bara springa på allt! Sätta dit bollen, säger Ström med ett skratt om instruktionerna.

Hur viktigt var det för dig personligen med två mål idag?

– Det är skönt såklart, jag har haft en liten dipp och varit borta ett tag på slutet också. Men jag har mina matcher och ibland går bollarna in (skratt).

Det tredje målet gjorde en annan av planens förgrundsfigurer i form av Ina Österlind, men det krävdes en av flera bra ingripanden från målvakten Amanda Nordgren på ett friläge för att AFC verkligen skulle kunna pusta ut.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.