Allsvenskt motstånd väntar Vårgårda

Fotboll

Visst blev det allsvenskt motstånd för Vårgårda när lottningen av Svenska cupens andra omgång stod klar.
Falkenbergs FF kommer på besök på Tånga hed.

Vårgårda kunde få både allsvenskt motstånd samt lag från Superettan på sin lott när Svenska cupens andra omgång lottades på torsdagen.
Det blev allsvenskt, då Hasse Eklunds Falkenberg besöker Tånga hed i augusti.
– Någonstans hoppades man ju för föreningens skull att vi skulle få ett elitlag och att alla våra supportrar sluter upp. Nu kanske det inte kommer jättemånga resande supportrar men rent sportsligt är det jättespännande såklart, säger Tobias Edenvik om mötet med FFF.
– Möjligheten att ta sig vidare finns absolut, det är alltid någon skräll varje år och det kanske blir Vårgårda den här gången, fortsätter han.
Hur mycket krut och fokus kommer ni lägga på matchen med tanke på att ni har ett prekärt läge i tabellen att ta itu med samtidigt?
– Vi vill försöka så gott vi kan och när matchen spelas har det gått två-tre omgångar av serien. Vi får se hur det ser ut då, har vi förlorat alla matcher är det såklart tufft, men vi ska göra allt vi kan för att ta oss vidare. Men det måste klaffa hundra procent för oss samtidigt som Falkenberg måste göra en sämre insats för att det ska bli match av det hela. Sedan är ju Falkenberg långt ner i den allsvenska tabellen och kanske heller inte vågar chansa.
Vad har du för koll på Falkenberg som lag?
– Inte jättemycket, men dom slog bland andra Elfsborg hemma och det krävs styrka för att göra det. Dom har haft en tuff säsong men det finns kvalitéer i laget utan tvekan.
– Sedan vet jag att Hasse Eklund är en tränare som vill att hans lag ska vara ett spelande lag, och då krävs det kvalitet för det annars blir man sårad. Vi ska såklart titta närmare på dom och se vad Falkenberg är bra och mindre bra på!
Matchen spelas antingen den 21 eller 22 augusti.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.