Arkivbild: STEFAN SAMUELSSON
BAD MED ANMÄRKNING. Halten bakterier är återigen förhöjd vid Kvinnestadsjöns allmänna badplats.

Bakterier i badvattnet

vårgårda/herrljunga

Badvattnet i både Kvinnestadsjön och Jämnesjön är tjänligt med anmärkning. Det är resultatet av de senaste provtagningarna på badvattnet i trakten. Övriga badplatser i Vårgårda och Herrljunga samt alla i Alingsås har tjänligt vatten.

Prover tagna av Essunga kommun visade först på otjänligt vatten i Jämnesjön, uppgav Herrljunga kommun på måndagen. Senare på dagen ändrades det till tjänligt med anmärkning. Vattenanalysen som genomförts visar på förhöjda bakteriehalter.

Orsaken till de förhöjda bakteriehalterna är oklar. Nya vattenprov har tagits av Essunga kommun och Herrljunga kommuns miljöenhet kommer också att ta vattenprover på sin sida av sjön. Kvaliteten på badvattnet vid Herrljungas offentliga badplatser i Sämsjön och Sandsken är bra, visar prover som togs i torsdags  

Vid de åtta badplatserna i Vårgårda kommun togs prover förra måndagen. Provsvaren visar att badvattnet är tjänligt i sju sjöar, men alltså endast tjänligt med anmärkning i Kvinnestadsjön på grund av bakterier.

Alingsås kommun skriver på sin hemsida att prover som togs under förra veckan visar att det är fritt fram att bada vid samtliga kommunala badplatser.

Läs mer om badvattnet i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.